Edebiyat sanat dalları içinde belki de en güçlü etkiyi anında yaratan, kolay erişilebilir dalların başında geliyor. Zira resim için resim sergileri gezmek gerekirken edebiyat için benzer bir durum yok. Dahası edebiyat kendi içinde pek çok bileşeni olan bir sanat dalı. İçinde roman, deneme, şiir gibi birçok alan bulunuyor.

Durum böyleyken gerek yerel, gerek dünya ölçeğinde pek çok eser bulunuyor ve bu eserlerin bazıları zaman içinde tam bir klasik haline dönüşüyor. İşte bunlardan birisi de 1940 yılında İtalyan romancı Dino Buzzati tarafından kaleme alınan Tatar Çölü. Eser 1949 yılında Fransa’da yayınlanınca dünya çapında bilinen bir roman haline geliyor.

hymnal-2204768_640Kitaba geçmeden önce yazar hakkında bilgi vermek gerekirse oldukça çok yönlü bir insan. Romancı, öykü yazarı, ressam, şair ve gazeteci.

Yazarın dünya çapında bilinen eserleri arasında Dağların Barnabosu, Eski Korunun Gizemi, Tatar Çölü, Yaşamdan da Üstün, Bir Aşk gibi romanları; 7 Ulak, 60 Öykü gibi öyküleri bulunduğunu söylemek gerekiyor.

Kitap Hakkında

Gelelim Dino Buzzati tarafından ele alınan bu kitabın konusuna genç teğmen Drogo’nun atandığı bir kaleyi görmesiyle başlar. Başlangıçta bu kaleden geri dönmek istese de zamanla orada kalmaya alışır ve kendisine orada bir yaşam kurar. Kafka vari bir dille yazılan insanin kaderinden kaçamayacağı kitapta net bir biçimde vurgulanır.

Yoruma Kapalı.