Sağlığımız en değerli hazinemizdir. İnsan sağlığını kaybettiğinde hayatın değerini ve önemini daha iyi anlıyor. Her sağlık problemi kişiye özeldir ve asla küçümsenmemelidir. Mide rahatsızlıkları kişilerin ciddi anlamda canını sıkan, yaşam kalitesini bozan, andan keyif almalarını engelleyen rahatsızlıklardır. Yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı gibi bölümlerin incelenmesine imkân veren işleme endoskopi ismi veriliyor.

Endoskopinin Amacı Nedir

civil-protection-2254603_640Genellikle mide rahatsızlıklarında kullanılan tanı yöntemi olan endoskopi, ucunda kamera olan 8-12 mm çapındaki bir aletin üst gastrointestinal sistemi incelemesine olanak veren bir işlemdir. Bu işlem sayesinde mide, yemek borusu ve on iki parmak bağırsağı rahatsızlıklarına nelerin sebep olduğu güvenilir ve etkili bir şekilde öğreniliyor.

Yemek yemek zaruri bir ihtiyacımız, dolayısıyla yemek yediğimizde ya da yemediğimizde midede oluşan yanma, bulantı ve kıvranma şeklinde ağrılar son derece tat kaçırabiliyor. Kimileri doktora görünmeden kendilerince kullandıkları ilaçlarla rahatsızlığı farklı bir boyuta getirirken kimileri de doktora gitmeyi ve tedaviyi endoskopi korkusundan erteliyor. Sağlık oyuncak değildir. Endoskopi hakkında detaylı bilgi almak için http://www.mertatak.com.tr/gastroskopi/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yoruma Kapalı.