Bebeklerin gün içerisinde en sık karşı karşıya kaldıkları rahatsızlıkların başında elbette ki ebeveynlerinde fazlasıyla tereddüt ve endişe yaşadıkları gaz sancıları geliyor. Pek çok ebeveyn çocuklarının gaz sancıları konusunda fazlasıyla endişe kapılabiliyor.

gaz sancısı nedir

gaz sancısı nedir

Hatta bu konuda fazla endişe nedeni ile bebeğin sağlığının bozulduğunu düşünebiliyor. Ancak bebeklerin 2 ila 3 haftalık iken başlayan ve 4. ayına kadar süren doğal bir süreç olan gaz sancılarını doğru uygulamalar ile geçirmek mümkün olabilir.

Gaz Sancısı Neden Olur?

Öncelikle gaz sancısı konusunda ebeveynlerin bebeklerinin beslenmesi esnasında hava yutmadıklarından emin olmaları, sancının önüne geçilebilmesi açısından önemli bir avantaj sağlar. Ayrıca günümüzde sıklıkla gündeme gelen hazır mama gibi ürünler ile beslenmeye göre anne sütü ile beslenen bebeklerde gaz sancısı çok daha düşük oranlarda görülüyor.

bebekte gaz sancısı

bebekte gaz sancısı

Her beslenme sonrasında bebeğin gazını çıkartmak, daha sonra rahatsızlığını yaşamaması açısından ebeveynlerin gerçekleştirebilecekleri başlıca uygulamalar arasında yer alıyor. Bu noktada anneler beslenme sırasında her 10 dakikada bir ya da meme ile beslenmede diğer memeye geçişte bebeğin gazını çıkartarak, sonrasında rahatsız olmasını engelleyebiliyor.

Yoruma Kapalı.