Tehlikeli atıkların nereye ve nasıl atıldığı, tartışmalı çevresel sorulardır. Doğayı kirleten metalik atıklar, imalat, tarım, şehir septik sistemleri, inşaat, otomotiv garajları, laboratuarlar, hastaneler ve diğer sanayilerin zehirli yan ürünleridir. Bu noktada hurdacı doğanın zarar görmesini önleyen en çevreci mesleklerden bir diyebiliriz.
Hurdacılık ve Çevresel Fonksiyonu
Çevreyi kirleten ve insan sağlığını ciddi derecede etkileyen metalik atıklar 1980’li yıllara kadar bilinçsizce doğaya atıldı. Bilimin gelişmesi ile birlikte bu metalik artıkların canlı sağlığına ve ekosisteme verdiği zararların dehşeti karşısında tüm dünyada daha az tüketim, alternatif malzemeler ve geri dönüşüm gibi çareler aranıyor. Lokal noktalarda hurdacı metal atıkları geri dönüşüme kazandırmak için önemli bir misyonu üstlenirken tehlikeli atıkları boşaltmak gibi ihlaller ağır cezalara neden oluyor.
Büyük sanayi ile ilgili tesisler metal atık konusunda tedbirli olmak zorunda ise de daha küçük işyerleri ve ev atıkları için doğayı korumak kişisel duyarlılığa kalmış bir sorundur. http://www.kardesler-hurda.com/ hurda eşyalarınızı alarak çevreyi kirletmeden tekrar kullanılmak üzere değerlendirilmesine yardımcı oluyor. Sizde çöpe atacağınız metalik eşyaları ayırıp, daha iyi amaçlar için kullanılmasına yardımcı olabilirsiniz.