Genellikle Ramazan ayında sofralara gelen hurma, aslında düzenli olarak tüketilmesi gereken meyveler arasında. Faydaları sayılamayacak kadar çok olan bu meyveyi her daim sofralarda bulundurmak gerekiyor.
Hurmanın İçeriğinde Neler Var?
Hurmanın lezzetinin güzelliği kadar sağlığa faydalarının da çok fazla olduğu biliniyor. Hurma, antioksidan görevi görerek vücutta birikmiş toksinleri atmaya yardımcı oluyor. Damar tıkanıklıklarını da önlediği bilinen hurma, yaşlanamadan kaynaklanan hastalıklarda da fayda sağlıyor. Yüksek oranda lif içermesi sayesinde kansere yakalanma riskini de azaltıyor. A vitamini türü olan keratonu da bünyesinde barındırarak hafızaya da destek veriyor. Yaşlanmaya bağlı hastalıklara yakalanma riskini azaltmasının yanı sıra beyin hücrelerinde oluşan hasarların onarılmasına da yardımcı oluyor.
Kemik doku üzerinde de olumlu etkileri var. İçerdiği fosfor ve kalsiyum sayesinde kemik zayıflığına karşı koruma sağlarken bu rahatsızlığa yakalananların tedavilerine destek oluyor. B1 ve B6 vitaminleri sayesinde sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri söz konusu. Yüksek oranda magnezyum içermesi böbrek sağlığının korunması açısında faydalı olmasını sağlıyor. Karbonhidratların enerjiye çevrilmesine ve protein ve yağların vücut tarafında kullanılmasına yardımcı olarak hem enerji hem de hücrelerin yenilenmesini sağlar.