Bir deri hastalığı olan sedef insanları psikolojik olarak çok etkiliyor, sosyal çevresi ve aile ilişkileri bozulabiliyor.Yaşam kalitesi bozulan kişi hayata ve çevresine küsebiliyor. Sedef sadece kozmetik hastalık da değil üstelik. Eklemlere yerleşirse sorun büyüyor. Oysaki başlangıçta çoğu kişi mantar enfeksiyonu sanıyor. Görünür bir hastalık olması nedeniyle kişide önemli psişik sorunlara yol açıyor ve toplumdan uzaklaşma, kendinden utanma, anksiyete ve depresyona yol açıyor. Çocuklarda bütün okul başarısı düşüyor.

Sedef Hastalarına Tavsiyeler

Bu öğütlerin çoğu ruhsal destekle ilgili. Örneğin biri size dikkatle bakıyorsa alınmayın, merak ediyordur. Hastalığınız hakkında konuşmaktan kaçınmayın. Bu dert sizi yönetmesin, siz hastalığınız yönetin. Kendinizi izole etmeyin, duygularınızı paylaşın. Bazı konularda çaresiz olduğunu kabul etmek insanı rahatlatır, bunu siz yapmadınız. Yapılabilecek maddi çözümler de var. Farklı tedaviler denemekten kaçınmayın, bir tedavi bazı kişilerde işe yaramazken size iyi gelebilir. Sedefin en büyük nedeni stres.

Sedef Hastalığında Psikolojik Sorunlar

Sedef Hastalığında Psikolojik Sorunlar

Bunu tetikleyen durumlardan uzak durun, yangıyı alevlendirmeyin. İdeal kilonuzda kalmaya çalışın, alkolden uzak durun. Sağlıklı beslenme diyetleri şart, özellikle çok tuzlu besinlerden ve baharatlardan uzak durun. Düzenli egzersiz yapın, ama sonrasında dinlenin. Hareket etmek her zaman stresi azaltır. Doktorla sürekli iletişim halinde olun. Tedavinin olmadığını ve bununla yaşayacağınızı asla düşünmeyin.

Yoruma Kapalı.