Halk arasında sinir romatizması olarak ifade edilen rahatsızlık, siyatik sinirinde meydana gelen ağrıdır. Siyatik siniri leğen kemiği, kalça ve bacağın arkasından geçerek dize iner. Bu ağrı ile kişi yürüyemez hale gelebilir.

Oldukça hassas yapıda olan siyatik sinirlerinin yıpranması sonucu oluşan siyatik, baskı ya da küçük bir kazadan dolayı oluşabilir.

Siyatik Tanısı ve Tedavisi

Siyatik Nedir?

Siyatik Nedir?

Siyatik tanısı için kendiniz küçük bir test yapabilirsiniz. Bu egzersiz testi için, düz yatış pozisyonu alın. Ardından dizlerinizi kırmadan ayaklarınızı yukarı kaldırmayı deneyin. Bu testte ağrı varsa ve de ayağınızı daha yukarı kaldırdıkça artıyorsa siyatik olma olasılığınız vardır.

Bu durum spor yapmayanlarda da görülebilir. Bu sebeple doktora danışarak yapmış olduğunuz testi ve ağrı şiddetiniz ile ilgili bilgi vermeniz gerekir. Doktorunuz size bu ağrının siyatik olup olmadığı hakkında ne bir bilgi verecektir.

Doktor tarafından siyatik teşhisinin ardından tedavi metodunda seçilir. Kas gevşetici ilaç ya da kremler, yatak istirahatı, fizik tedavi, kasları güçlendirecek egzersiz uygulamaları, parasetemol içerikli ilaçlar, masaj ile tedavi, akupunktur ve daha birçok tedavi yöntemi uygulanabilir.

 

Yoruma Kapalı.