“Sosyal fobi ne gibi durumlarda olur?” sorusundan önce “Sosyal fobi nedir?” sorusunu cevaplayalım. Sosyal fobi, toplum içine çıkarken aşırı heyecanlanma, terleme, kalp çarpıntısı ve titreme gibi durumların meydana geldiği psikolojik bir rahatsızlıktır. Bu gibi durumlarda kişi içine kapanır, topluluktan ve sosyal ortamlardan kaçar bu durum iş ve okul hayatına bile olumsuz yansıyabilir. Bu neden sosyal fobi oldukça önemsenmesi gereken bir psikolojik durumdur.

Sosyal Fobinin Nedenleri

 Sosyal Fobi Neden Olur?

Sosyal Fobi Neden Olur?

Sosyal fobinin meydana gelmesinde birçok etkenin rolü olabilir. Çocukluktan gelen ya da sonradan gelişen bazı durumlar sosyal fobinin gelişmesine sebep olur. Çocukluk döneminde yaşanan travmalar, aile içi şiddet, aşırı baskıcı bir anne/baba, sürekli stres altında çalışmak ve yaşamak, geçirilen ağır hastalıklar, iş dışında başka hiçbir sosyal aktivitede bulunmama diğer bir değişle anti sosyal bir iş hayatı gibi buna benze birçok neden sosyal fobinin nedenleri olarak sıralanabilir.

Sosyal fobinin nedenlerini belirlemek tedavi aşamasında oldukça önemli bir durumdur. Sorunu kökten çözmek amacıyla bu yolda ilerlenmesi gerekir. Nedeninin ne oldu bilinen bir rahatsızlık oldukça hızlı bir süreç içinde çözülebilir.

 

 

Yoruma Kapalı.