Müşteri kitlesine, doğru ürünlerin doğru zaman aralıklarında, doğru fiyatlar üzerinden doğru yerde, tedarik zincirleri için en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan bilgi, para ve malzeme akışına tedarik zinciri ismi verilir. Temel iş süreçlerinin entegrasyonunu yerine getirerek müşteri memnuniyetini sağlayacak stratejilerin ve iş modellerinin yaratılması olarak da tanımlanabilir. Tedarik zinciri yönetimi alanında birtakım konular ele alınır.
Strateji seviyede; üretimin nerede yapılacağı ve en iyi kaynak bulma stratejisi gibi konular önem taşır. Taktik seviyede; planlama, tahmin yürütme, fazla mesailerin çizelgelenip çizelgelenmeyeceği ve temin süresi kısa olman malzemelerin siparişi ön plandadır. Operasyonel seviyede ise detaylı çizelgeleme ve envanter dağılımı dikkate alınır.
Tedarik Zincirinin Temel Fonksiyonları
Ürün gruplarının son kullanıcıya ulaşmasında birtakım görevlerin ve hedeflerin yerine getirilmesi gerekir. Talep ve sipariş yönetimi, satın alma, planlama, üretim, envanter, depo yönetimi ve sevkiyat, bu görev aşamalarının arasında yer alır. Tedarik zinciri yönetimi, bütün bir şirket ağının koordinasyonunu içerir.
Tedarik Zincirinin Faydaları
Mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından üretimine ve hatta nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süre zarfında, tedarik zinciri yönetimi işlev görür. Zincir yönetiminin birtakım faydaları söz konusudur. Tedarik çevrim süresinin kısalması, lojistik masraflarının kısalması, toplam maliyetlerin azalması, verimlilik ve kapasite artışı faydaları arasındadır. OP Log, tedarik zinciri alanında başarılı çözüm önerileri sunar. Siz de http://oplog.com.tr/tr/neler-yapiyoruz/tedarik-zinciri-cozumleri/ adresi üzerinden kuruluşun hizmet alanları hakkında bilgi alabilirsiniz.