Sıcakların artması ve günlerin uzamasıyla beraber insanlar açık daha çok vakit geçirmeye başlar. Bu nedenle güneş çarpması, güneş yanığı, böcek ısırmaları gibi durumların daha çok görülmesine neden olur. Ayrıca kullanılan klimalardan veya girilen havuzlardan dolayı oluşabilecek sağlık sorunları da görülür.
Uzun süre güneş altında ve yüksek sıcağa maruz kalmak, vücudun terleme yoluyla denge kuramamasına neden olur ve sıcak çarpması denilen durumla karşılaşılmasına neden olur. Sıcak çarpmasının belirtileri arasında; terli ve soğuk cilt, bitkinlik, susama hissi, baş ağrısı gibi durumlar yer alır. İlerleyen seviyede ise bilinç bulanıklığı, davranış bozukluğu solunum ve nabız hızlanması gibi durumlar görülür. Yaz aylarında sağlıklı bir şekilde tatil yapmak veya yaşamak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Yaz Aylarında Dikkat Edilmesi Gerekenler
İnsanlar yaz aylarındaki yüksek sıcaklıklara ve dış etkenlere karşı dikkat etmelidir. Öncelikle güneşin yoğun olduğu zamanlarda dışarıda bulunmamak gerekir. Gözlük ve şapka kullanmak kişiler için yararlı olacaktır. Açık renkli ince kıyafetler giymek, bol sıvı tüketmek ve güneş koruyucu kremleri kullanmak doğru davranışlar arasındadır. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi, havuza girmeden önce ve sonra duş alınmalıdır. Ayrıca spor yapan kişilerin ağır egzersizlerden kaçınmaları ve serin ortamlarda spor yapmaları gerekir.